BejelentésSzellőnap

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Bodzabogyó lekvár vadalmával

Hihetetlen élmény és nap volt a bodzabogyó lekvár elkészítése.

Először is, el kellett menni keresni olyan bodzabokrokat, amik messze vannak az úttól, és olyan termőföldek mellett vannak, ahol nem permetezték őket össze. Sikerült is 1,5 óra alatt két nagy rekesz bodzabogyót szedni a Párommal. A hősi érdem az övé, mert néha nagyon nehezen megközelíthető helyekről kellett összeszedni a terméseket.

Szerettem volna megbolondítani a lekvárt, és úgy voltam vele, ha vadalmára is akadunk, az is fog belekerülni. Nos, akadtunk. :-) Egy szatyorral szedtünk is belőle.


Bodzabogyó lekvár:


Villa segítségével le kellett szemezni a bodza bogyókat, ami egy nagyon egyszerű művelet volt. Utána kiválogattam a zöld szemeket, azok nem kerülhettek bele. Átmostam, majd feltettem főzni az almával együtt, amin a héját is rajta hagytam. Mikor szépen megpuhult az alma is, egy merülő mixerrel pürésítettem, majd jöhetett a szitán való átszűrés.

Fontos és szerintem kihagyhatatlan művelet, mert a magok nagyon zavaróak és az alma héja is kiszűrésre került. Így egy szép, sima masszát kaptam.

Miután a vadalma mennyisége elég sok volt ahhoz, hogy a pektin tartalma megsegítse az állagot, így annyi dolgom volt vele, hogy visszaforraltam, édesítettem eritrittel és mehettek az előre kigőzölt, csírátlanított üvegekbe.

Nem használok tartósítószert semmihez sem. Lezárás után 5 percig fejtetőre állítom az üvegeket és utána mehetnek a száraz dunsztba.

Nagyon szép színű és igen finom, az alma ízét is visszaadó lekvárt kaptam.

Nos, bodzabogyó, jövőre veled ugyanitt!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!